Nieuws & Persberichten

On 18.08.2014

Sinds enkele jaren zijn telers in West-Europa zich bewust van de dreiging die uitgaat van Drosophila suzukii. De aanwezigheid van de nieuwe plaag, afkomstig uit Azië, wordt via monitoring programma’s opgevolgd en haar aanwezigheid wordt regelmatig gemeld. Tot vorig jaar bleef de schade eerder gering en beperkt tot bepaalde gewassen (kers, zacht fruit) en regio’s (Noord-Italië, Spanje en Frankrijk). Sinds enkele weken rinkelt volop de alarmbel.

On 06.08.2014

De toepassing van geïntegreerde bestrijding in de sierteelt heeft de laatste jaren de volle aandacht, niet in het minst in de teelt van Gerbera. Telers zetten verschillende natuurlijke vijanden in.

On 17.07.2014

Het juni/juli nummer van “Vakblad Onder Glas” (www.onderglas.nl) publiceert een artikel over het gebruik van Nutrimite in komkommer.

 

On 04.07.2014

BIOBEST uit Westerlo is genomineerd voor de Leeuw van de Export 2014. 95% van de omzet die het bedrijf in 2013 realiseerde is namelijk afkomstig van export, een percentage dat de jury van de Leeuw wist te bekoren.

On 23.06.2014

Biobest Knowledge and Training Center organiseerde een 2-daagse opleiding voor 15 medewerkers van het Nederlandse biologische zaadbedrijf Vitalis. Een opleiding “op maat”, afgestemd op de specifieke noden van de deelnemers.

On 23.06.2014

Biobest heeft samen met zijn distributeur L. Lambrou Agro Ltd., een succesvolle veldtest afgerond bij een komkommerkweker in Paralimni. Deze test toont aan dat geïntegreerde gewasbescherming ook in het moeilijke Oost-Cypriotische klimaat veel potentieel heeft. L. Lambrou Agro Ltd. is er van overtuigd dat dit het startschot vormt voor de ontwikkeling van de geïntegreerde teelt op Cyprus.

On 23.06.2014

Biobest Knowledge and Training Center (BKTC) organiseerde een studiedag voor aardbeitelers in samenwerking met zijn distributeur Ets. Charles Pirlot S.A.. Er werd o.m. aandacht besteed aan hommelbestuiving, geïntegreerde gewasbescherming en de ‘Flying Doctors®’.
 

Blijf op de hoogte
Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief »
Naam:
E-mail:
Beroep:
Indien teler:
Gewas:
Serre:
Adres:
Postcode:
Stad:
Land:
 
Our mobile app
iPhone Android Blackberry
* Niet beschikbaar op oudere toestellen


Biobest steunt Little Hearts

Little Hearts is een Belgischevzw die zich inzet voor Cambodjaanse weeskinderen. Ter plaatse bouwt LittleHearts NGO een nieuw weeshuis dat vanaf de zomer 2013 onderdak zal bieden aan80 weeskinderen. Naast de klassieke opvang van de kinderen is de missie vanLittle Hearts om naast onderdak en voeding ook te zorgen voor een educatiefprogramma waarbij computerlessen, engelse les en een interneverantwoordelijkheidsstructuur ervoor zullen zorgen dat de kinderen zo goedmogelijk klaargestoomd worden voor het latere leven.

Contacteer biobest
Biobest Belgium N.V.
Ilse Velden 18
2260 Westerlo
BE - Belgium
T: +32 14 257 980
F: +32 14 257 982