Nieuws & Persberichten

On 19.03.2014

Bart Sosef, tot voor kort algemeen directeur van Arend-Sosef (Honselerdijk), begint met onmiddellijke ingang als General Manager van het onlangs opgerichte Biobest Nederland BV. Hij zal het tienkoppige team leiden, de commerciële lijnen uitzetten en de organisatie verder uitbouwen.

On 19.03.2014

Dit is de langste fietstocht van Vlaanderen. Fietsteams van max 8 personen fietsen iedere dag tijdens het Hemelvaartweekend van 29 mei tot 1 juni vanuit Mechelen 250 km in lusvorm en doorkruisen alle Vlaamse provincies. 

On 06.03.2014

Op 1 juli 2013, kondigde Biobest de lancering van Nutrimite™ aan. Komkommerteler Twan Wijnen uit Nederlands Limburg was één van de eersten om in de praktijk met Nutrimite™ in komkommer aan de slag te gaan. In zijn kas, met 9 ha komkommer, had hij al heel wat ervaring met biologische bestrijding. “We gebruikten al langer A. swirskii met vrij behoorlijk resultaat” zegt Mr. Wijnen, “maar vaak waren we toch niet helemaal tevreden. Vooral trips is de afgelopen jaren een steeds grotere uitdaging geworden.”

On 06.03.2014

Grote belangstelling voor Nutrimite™ en bestuiving met Flying Doctors®.
Lees ons speciaal Bio-Bulletin.

On 06.03.2014

Blauwe bes is een wereldwijd groeiende teelt, en zeker ook in de lage landen. De stijgende marktvraag en de relatief jonge teelt maken dat er veel geïnvesteerd wordt in onderzoek. Biobest onderzoekt hoe een optimale inzet van hommels als bestuivers leidt tot een vroegere, grotere en meer uniforme oogst aan grote bessen.

On 06.03.2014

Nutrimite™ heeft een “Innovert D’or”-prijs gewonnen op het Salon du Végétal, de professionele tuinbouwbeurs in het Franse Angers (18-20 februari 2014). De Innovert-wedstrijd zet de beste innovaties van het afgelopen jaar in de kijker. De professionele jury prijst Nutrimite™ als een “baanbrekende innovatie” die toelaat om nuttige organismen op veel efficiëntere wijze in te zetten”.

On 06.03.2014

Tot voor kort werden Arend-Sosef en Biobest vaak in één adem genoemd. Biobest is reeds lang aanwezig in de Nederlandse glastuinbouw maar werkte nauw samen met zijn distributeur. Gezien het plotse faillissement van Arend-Sosef was er nood aan een snelle en heldere keuze. Gebruikers van biologische bestrijding en bestuiving hebben nu eenmaal geen boodschap aan een lange afkoelingsperiode.

Blijf op de hoogte
Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief »
Naam:
E-mail:
Beroep:
Indien teler:
Gewas:
Serre:
Adres:
Postcode:
Stad:
Land:
 
Our mobile app
iPhone Android Blackberry
* Niet beschikbaar op oudere toestellen


Biobest steunt Little Hearts

Little Hearts is een Belgischevzw die zich inzet voor Cambodjaanse weeskinderen. Ter plaatse bouwt LittleHearts NGO een nieuw weeshuis dat vanaf de zomer 2013 onderdak zal bieden aan80 weeskinderen. Naast de klassieke opvang van de kinderen is de missie vanLittle Hearts om naast onderdak en voeding ook te zorgen voor een educatiefprogramma waarbij computerlessen, engelse les en een interneverantwoordelijkheidsstructuur ervoor zullen zorgen dat de kinderen zo goedmogelijk klaargestoomd worden voor het latere leven.

Contacteer biobest
Biobest Belgium N.V.
Ilse Velden 18
2260 Westerlo
BE - Belgium
T: +32 14 257 980
F: +32 14 257 982